Storytelling

Het verhaal van Carteland...

Dit is het verhaal van een man, Stéphane Rambaud, die altijd al gedroomd had van zijn eigen bedrijf op te zetten om zijn eigen lot te bepalen. Op jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in drukwerk, mooi papier en mooie foto's. Hij ontmoette Sandrine die een passie had weer grafische vormgeving. Ze vormden samen een familie met drie kinderen. Na de geboorte van hun kinderen ontdekten zij dat er geen service was die hun eigen kinderen kan afdrukken op hun geboortekaarten. Het ontbrak hierdoor aan emotie en Stéphane begreep dat dit een gat in de markt was, het aanpasbaar maken van geboortekaartjes met eigen foto's van de baby's. Een geboortekaartje gaat de wereld in, net als het kind, en dit moet gepaard gaan met emotie. Al vlug zoeken ze een plek om dit idee te realiseren met professionele printmachines en dat gebeurt in de ruimte van Sandrine's vader zijn bedrijf. Dit gebeurde in 1996 en groeide uit tot het huidige Carteland.


Carteland is meer dan een online winkel


het is een plek waar creativiteit een rol speelt, een persoonlijke betrokkenheid belangrijk is en een plek waar jonge ouders samen de geboorte van hun kind op hun eigen wijze vorm kunnen geven.

Carteland is meer dan een online winkel

Omdat dit gegeven een internationaal karakter


heeft zijn ook andere landen welkom om het drukwerk bij Carteland uit te laten voeren. In 2006 werd Duitsland betrokken met Carteland.de en in 2012 ook Nederland. SInds eind 2014 is Zokaartjes.com de plek geworden voor zowel Nederland als België.

Een internationaal karakter

Een belangrijke ontmoeting


Stephane Rambaud heeft Henri Condamine ontmoet, de directeur van Editor. Editor heeft al sinds 40 jaar een belangrijke plek op de markt van ansichtkaarten. De samenwerking groeide uit en ook voor Editor is Carteland de plek voor personaliseerbaar drukwerk geworden.

ontmoet

Het DNA van Zokaartjes


Zokaartjes en Carteland zijn dus gegroeid uit een vraag naar emotie, een nieuw idee met vaste waarden als kwaliteit en betrokkenheid. Alle medewerkers delen deze passie en zijn gericht op klanttevredenheid.

Notre ADN

Vandaag,
De online ontwerp omgeving veranderd af en toe nog om aan de verwachtingen van klanten te voldoen, en om aan nieuwe technologische standaarden te voldoen. Het blijft echter een plek waar creativiteit en liefde de vaandel voeren.