Groen Geboortekaartjes

Verwelkom uw kleine burger in deze wereld met een natuurvriendelijke geboortekaart in een groene kleur. Groen als de kleur van harmonie en natuur symboliseert de lente en het verlangen naar een nieuw begin. Onze grafisch ontwerpers hebben daarom exclusief voor u verschillende geboortekaarten met groene motieven en kleuren ontworpen.

spinner carteland
Avis clients

Het is eindelijk zover, de baby waar je al die maanden op hebt gehoopt. Nu moet u de komst ervan aankondigen aan hen die het voorrecht van het nieuws niet hebben gehad. Maar met zoveel ontwerpen om uit te kiezen, vraag je je af welke je moet kiezen. Waarom probeer je geen groen geboortekaartje? Ja, stap weg van de formaliteit en durf op te vallen. Het zou jouw manier zijn om op te vallen en uitdrukking te geven aan het geluk dat je overvalt. Ook moet u weten dat voor professionals het gebruik van kleuren altijd gemotiveerd is. Waarom is dat? Omdat elke kleur spreekt en een bepaalde boodschap overbrengt. Naast de informatie die de kaart bevat, kan de keuze voor groen dus een manier zijn om de taal van de kleuren in uw voordeel te gebruiken. Als je de taal van deze tint wilt vangen als onderdeel van je groene geboortekaartje, dan is deze inhoud iets voor jou.

Welke boodschap zit er achter een groen geboortekaartje?

In de euforie van deze geboorte moet je je niet inhouden. Vertel iedereen, op de meest elegante manier, hoe opgewonden je bent om je engel te verwelkomen. Je kunt zelfs de hoop en de verwachting uitdrukken die de negen maanden kenmerkten. Vanuit dit oogpunt is groen de beste kleur om te gebruiken:

 • Hoop: voor kleurenliefhebbers symboliseert groen hoop, wat in dit geval een dubbele interpretatie heeft. Ten eerste, de hoop die u bezielde tijdens de hele wachtperiode, voor en tijdens de zwangerschap. Ten tweede, de hoop op een geluk dat niet zal eindigen met deze nieuwe komst. Dit is wat je groene gezicht als eerste zegt.

  Nieuw: je was met z'n tweeën en je werd ongeduldig. Plotseling zijn de dingen veranderd. Je ging van twee naar drie, misschien vier, in een keer. Een nieuw leven begon. In de familiekring heeft het een andere wending genomen en zal het niet meer hetzelfde zijn. Het is een vernieuwing. En dit komt het best tot uiting in groen.

  Vitaliteit: groen wordt geassocieerd met de natuur en in het bijzonder met planten, waarvan de vitaliteit wordt gekenmerkt door de groenheid van hun gebladerte. Deze vitaliteit is die van de baby en het gezin.

  Welk sjabloon te gebruiken bij een groen geboortekaartje?

  Heden ten dage is het niet langer de trend om zomaar een kaartje te versturen. Het is een tijd waarin elk element dat inherent is aan het maken van uw kaart veel meer overbrengt dan de initiële boodschap. Daarom is zelfs de vorm van het groene geboortekaartje van het grootste belang. Hier volgen er enkele:

 • De rechthoekige vorm: dit is de meest gewone en meest gebruikte. U kunt het afdrukken in dubbel karton of enkel karton. Laat vervolgens je verbeelding de intensiteit van je emoties uitdrukken. Het gaat erom dynamisch, spontaan en vooral creatief te zijn. En dit is wat deze figuur, de rechthoek, uitdrukt.

  De ronde vorm: hier vertegenwoordigt de ronde vorm de familiekring, de beschermende en comfortabele moederlijke armen rond de baby. Verschillende interpretaties zijn mogelijk. Dus, naast wat groen in deze specifieke context uitdrukt, brengt ook de vorm van de kaart zijn boodschap. Dit alles is aan u om uw dierbaren op de meest elegante manier te informeren.

  Stervorm: u kunt een kaart ontwerpen in de vorm van een ster. Dit zal uw manier zijn om te zeggen dat een ster u heeft bezocht, afgezien van wat de kleur groen uitdrukt.

  Welk formaat is geschikt voor het groene geboortekaartje?

  De komst van een kind gaat gepaard met veel vreugde en emoties. Dus het is jouw recht om al je geluk te uiten op de manier waarop jij het voelt. Inderdaad, hoewel groen al een zekere manier is om op te vallen, heb je ook de mogelijkheid om klassiek of origineel te blijven:

 • Support: als het op papier aankomt, maakt klassiek zich niet druk om al te veel ingewikkelde details. Met een goede 240g karton, is het prima. Maar voor meer originaliteit moet je even rondkijken om te zien welk van de soorten perkament, calqueerpapier, gelaagd papier, metallic, glitter- of iriserend papier het beste bij je inspiratie past.

  Accessoires: wat de klassieker betreft, hoeft het groene geboortekaartje niet rommelig te zijn vanwege zijn soberheid. Anderzijds, als u er wat origineler wilt uitzien, een stempel hier, een was daar en uw papier is snel versierd zoals het hoort. U vindt er ook linten, raffia, masking tape, enz.

  Kleur: als u sober wilt blijven, vooral klassiek, zou een lichtgroene met zwarte kalligrafie ideaal zijn. In dit geval is de foto een uitzondering. Aan de andere kant is het meer een vrijbrief voor de verbeelding en kleurassociaties.

  Kunnen we de keuze van het groene geboortekaartje aanpassen aan elk type geboorte?

  Je loopt over van vreugde en geluk bij de komst van dit fragiele wezentje. Dus wat is er natuurlijker dan het uit te drukken. In deze geest, of je nu kiest voor klassiek of origineel, blijft het gebruik van een groen geboortekaartje een groen licht voor de expressie van je emoties, ongeacht het type geboorte:

 • Een jongen: het mannelijke is beweeglijkheid, vitaliteit, dynamiek en groen symboliseert dit goed. Het zou dus goed zijn als je een kaart in deze kleur maakt om de karaktereigenschappen van je jongen over te brengen. De rest is aan jou, afhankelijk van het formaat dat je verkiest.

  Een meisje: je kleine fee wordt gekenmerkt door zachtheid en tederheid, wat je gemakkelijk zult vinden in lichtgroen. Een minder opvallend groen zou dus volstaan. Het zou echter leuk zijn om enkele versieringen in goud op de kaart aan te brengen om te symboliseren dat je fee ook een prinses is. Het gebruik van een afbeelding zou ook gewaardeerd worden om je kaart leuker te maken.

  Tweelingen: op dit niveau hangen de regelingen die getroffen moeten worden om de aantrekkelijkheid van je kaart te harmoniseren af van het type combinatie dat aanwezig is.

  Als je aarzelde, heb je op dit moment alle informatie die je nodig hebt om een beslissing te nemen over het gebruik van een groen geboortekaartje. Allereerst zijn er met deze kaart geen beperkingen op hoe je je geluk kunt uitdrukken naar de mensen om je heen. Met andere woorden, u kunt ervoor kiezen om het klassiek of origineel te houden, afhankelijk van uw wensen en het advies van een gekwalificeerde vakman die het werk voor u zal doen. Naast alles wat kleur overbrengt, is de vorm van de kaart net zo belangrijk en stelt u in staat op te vallen. Ten slotte kan het groene geboortekaartje gemakkelijk worden toegepast op elk type geboorte.

  .