Ronde Geboortekaartjes

Hierbij onze nieuwe selectie geboortekaartjes met een heel unieke look: rond! Ronduit origineel en met tal van mogelijkheden om er een heel apart kaartje van te maken. De ronde geboortekaartjes worden gedrukt op 300 grams papier en alle bestellingen worden voorzien van de benodigde enveloppen.

spinner carteland
Avis clients

Een rond geboortekaartje heeft alles te maken met poëzie. Wat is er mooier om de verzen van Victor Hugo te illustreren? U herinnert zich toch nog wel de regels van de dichter over hoe bij het verschijnen van een kind, de familiekring luid applaudisseert? Waarom illustreert u dit dan niet met uw kaart om de gebeurtenis aan uw vrienden en familie aan te kondigen? Het cirkelvormige aspect van je kaart zou daarom de voorstelling zijn van deze familiekring waarin je kleine engel is opengebarsten. Zo zou de ronde kaart niet alleen esthetisch en decoratief zijn, maar ook een aantal boodschappen overbrengen. Je baby, alles is geoorloofd om je emoties over hem te uiten en je vreugde om hem te verwelkomen. Dan mag u uw fantasie laten spreken. Of u nu kiest voor een origineel of eerder klassiek geboortekaartje, het ronde geboortekaartje blijft een ideale keuze. Ontdek waarom.

Welke boodschap brengt een rond geboortekaartje over?

Je hebt voor een rond kaartje gekozen omdat je dat mooi vond. Dat is goed. Maar u moet weten dat het voordeel van uw keuze verder gaat dan een eenvoudige kwestie van ontwerp. Voor degenen die weten wat ze doen, zijn er verschillende interpretaties mogelijk. Allereerst heb je de illustratie van de familiekring. Maar dat is nog niet alles:

 • De baarmoeder: het bolvormige uiterlijk van het ronde geboortekaartje symboliseert ook de rondheid van de baarmoeder waaruit de baby is voortgekomen. Het is een wereld van veiligheid en bescherming voor hem, waar hij veilig is voor nood. Aangezien hij zal opgroeien en deze aankondiging zal zien, anticipeer je erop hem te laten weten dat dezelfde voorwaarden die de zijne waren in de baarmoeder, de voorwaarden zijn die voor hem zijn gereserveerd in de familiekring.

  Armen die hem omarmen: wanneer je je kind draagt, omring je hem met je armen. Je beseft het niet, maar het vormt een cirkel rond je kleine ster. Hieruit spreekt opnieuw de wens en zelfs de plicht om je kind te koesteren, te beschermen en vooral troost te bieden.

  Focus: de cirkel heeft geen begin en geen einde. De cirkel drukt aan je dierbaren uit dat je kind nu het voorwerp van al je aandacht is.

  Hoe kun je je fantasie de vrije loop laten op een rond geboortekaartje?

  Het gaat erom dat je op ideeën kunt komen die niet alledaags zijn. Daartoe moet u weten dat u, zolang de inspiratie er is, altijd kunt innoveren. Nu we het er toch over hebben: je zult niet de eerste zijn met een rond geboortekaartje, maar je kunt er toch je eigen persoonlijke draai aan geven:

 • Het medium: in dit geval is dat papier. Het verschil moet vanaf daar beginnen. Kies een karton dat niet te gewoon is. Een zwaar papier, mat of gelamineerd voor een betere glans van uw beelden bijvoorbeeld kan een ideale keuze zijn. Getextureerde afwerkingen die een fluweelachtig, zacht of iriserend effect geven, kunnen uw kaart een zilveren glans geven. Je hoeft alleen maar innovatief te zijn.

  Afbeeldingen: de keuze om de afbeelding van je baby op de kaart te zetten is optioneel en hangt af van of het een klassieker of een origineel exemplaar is. Maar in beide gevallen kunt u uw kaart illustreren met afbeeldingen van dieren of iets anders. Een zwaan, een poesje, een fee, een ster, wolken... zijn allemaal mogelijke persoonlijke accenten op uw kaart.

  De boodschap: naast de essentiële informatie en charmante kalligrafie zou een gedichtje, een anekdote, enz. een grote aanwinst zijn. De boodschap: naast de essentiële informatie en een charmante kalligrafie zou een klein gedichtje, een anekdote, enz. een onmiskenbare troef zijn.

  Wat zijn de mogelijke formaten voor een rond geboortekaartje?

  In uw wens om op te vallen met uw ronde geboortekaartje, wordt uw creativiteit enkel beperkt door uw inspiratie. Alleen, je kunt kiezen om nuchter te zijn volgens je middelen en smaak. Hierin heeft u de keuze tussen de klassieke en de originele formule die zich onderscheiden in:

 • De kleuren: voor de klassieke zijn de kleuren niet talrijk. Het gebruik ervan blijft dus matig. Het motto van de oorspronkelijke formule is echter de ontvanger er goed uit te laten zien. Het belangrijkste is om ze zo te rangschikken dat ze de gewenste esthetische harmonie vinden.

  Afbeeldingen: over het algemeen worden in het klassieke formaat minder afbeeldingen gebruikt. Zij blijven eerder de uitzondering. Anders krijgen tekeningen voorrang. Maar aan de andere kant blijven beelden de regel. Die van de baby alleen, met het hele gezin of met de moeder... alle combinaties zijn mogelijk. Afhankelijk van de inspiratie van het moment kunnen andere afbeeldingen worden toegevoegd.

  De inhoud: voor de eerste moet de inhoud naar het wezenlijke leiden. Het moet niet rommelig zijn. De originele aankondiging vereist daarentegen meer inhoud, maar is aangenaam om te lezen en te begrijpen.

  Wat zijn de voorbeelden van ronde geboortekaartjes om te personaliseren?

  In termen van ronde aankondigingssjabloon, hoeft u uw hersenen niet te pijnigen. Het enige wat u hoeft te doen is inspiratie op te doen uit wat er al bestaat en uw persoonlijke toets toe te voegen naargelang uw wensen. Of het nu gaat om een meisje, een jongen of zelfs een tweeling, hier zijn een paar modellen om te personaliseren:

 • Medaillon: plaats in het midden van uw ronde kaart een rond medaillon. In goud of zilver plaatst u de foto van uw baby in het midden, zijn of haar naam onderaan en de datum bovenaan. Om klassiek te blijven, kunt u de voornaam gewoon in kalligrafie schrijven, dicht bij het handschrift. De overige informatie blijft op de achterkant staan.

  Gouden zon: maak een illustratie van een ronde zon in goudkleur met stralen die een beetje uitlopen. Zet dan de voornaam alleen of de afbeelding met de voornaam, het is aan jou. Al met al is dit een model dat u kunt gebruiken als inspiratie om uw eigen model te personaliseren. Dus laat je fantasie de vrije loop.

  Prinses: je kunt wel raden dat het een meisje is. Daarom zou een lichtroze kaart ideaal zijn. Het centrum zou een witte cirkel zijn met een bepaalde diameter om de afbeelding van een prinses in een roze jurk mogelijk te maken. In elk geval hangt het van je inspiratie af.

  Met je ronde geboortekaartje kun je uiteindelijk heel gemakkelijk je creatieve kant laten spreken. Het enige wat je moet doen is beginnen met wat er is en er je stempel op drukken. En er zijn eindeloze mogelijkheden om dit te doen. Wat de afbeeldingen betreft, kunnen bijvoorbeeld vogels, huisdieren, zelfs wilde dieren, sterren... uw kaart harmonieus verfraaien. Beter nog, het staat u vrij sober te blijven of te kiezen voor een 100% originele stijl door uw kaart zo goed mogelijk te versieren. Met uw ronde geboortekaartje kunt u, naast andere symbolen, een dubbele boodschap overbrengen aan uw entourage, ongeacht het type geboorte.